Logo

Vandaag is in Velenje de Open van Slovenië gestart, het openingstornooi van de ITTF Pro Tour 2010. 4 Belgen zijn afgereisd naar het voormalige Joegoslavische land: Jean-Michel Saive, Yannick Vostes, Benjamin Rogiers en Julien Indeherberg. Emilien Vanrossomme moest verstek geven voor zijn eerste Pro Tour-tornooi.

Alleen Jean-Michel Saive is rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel. De andere Belgen kwamen vandaag dus in actie. Allen vrij succesvol. Vooral Julien Indeherberg (ITTF-761) speelde zichzelf in de kijker dankzij winst op de Braziliaan Cazuo Matsumoto (ITTF-164).

Yannick Vostes (ITTF-166) speelt in poule 30 tegen de Kroaat Fucec (ITTF-772) en de Rus Gladyshev (ITTF-275). Vostes kon vandaag, net als Gladyshev, winnen van de Kroaat (4-2). Hierdoor is het onderlinge duel met de Rus morgen beslissend.

Benjamin Rogiers (ITTF-249) neemt het in groep 44 op tegen de Italiaan Pavan (ITTF-1251) en de Rus Vlasov (ITTF-201). De eerste klip, de Italiaan Pavan, werd door beide spelers uit de top-300 makkelijk genomen. Het onderlinge duel tussen Rogiers en Vlasov mag zich dan ook opmaken voor een (mogelijke) plaats op de hoofdtabel.

Julien Indeherberg (ITTF-761) werd voor zijn tweede Pro Tour ingedeeld in poule 31. Daarin werd hij uitgeloot tegen de Roemeen Ionescu (ITTF-290) en de Braziliaan Matsumoto (ITTF-164). In zijn eerste wedstrijd moest Julien een logisch onderspit delven tegen Ionescu (0-4). Tegen Matsumoto daarentegen wist Julien een nipte, maar niettemin mooie performance te maken (4-3).

Julien Indeherberg kwam vandaag ook in actie bij de -21-jarigen. In zijn derde wedstrijd van de dag moest hij wel het onderspit delven van de Kroaat Fucec (ITTF-772) met 0-3.