Logo

Donderdag 19 maart start een nieuwe manche in het kader van de ITTF Pro Tour 2009: de Open van Duitsland. Na het zwakke tornooi in India, blaast dit tornooi nieuw leven in de Pro Tour dankzij de aanwezigheid van het kruim van de Europese tafeltennissers. Vooral tafeltennisgrootheid Duitsland brengt zware kannonnen in actie met 4 top-100 spelers. Böll, Ovtcharov, Süss en Steger zijn allen van de partij en worden in Bremen uitgedaagd door Samsonov, Maze, Persson en Crisan. Opvallend is de afwezigheid van een Chinese delegatie, maar andere Aziatische toppers zoals Chuang, Kan en Gao zullen de Europese spelers het vuur aan de schenen leggen.

Als buurland heeft België steeds een vrij grote delegatie afgevaardigd naar dit tornooi. Zo ook dit jaar met Karen Opdencamp, Yannick Vostes, Benjamin Rogiers en Kilomo Vitta. Jean-Michel Saive heeft gisteren in laatste instantie afgezegd.

Waar Karen en Yannick virtueel in de hoofdtabel stonden bij een deelname in India, moeten ze in Duitsland hun poules doorkomen. Beiden zijn niet eens groepshoofd, waardoor een zware dobber te wachten staat. Ook voor Benjamin en Kilomo wacht deze moeilijke opdracht.

Yannick en Benjamin zullen samen ook uitkomen in het dubbelspel. Kilomo werd gekoppeld aan de Griek Riniotis (ITTF-386).

Rogiers en Vitta komen tenslotte ook uit in de reeks voor -21-jarigen. Ook daar moeten ze eerst door de poules geraken.