Logo

Twee stunts in Euro-Africa Circuit

Zeven Belgen nemen deel aan het tweede tornooi in het kader van het Euro-Africa Sattelietcircuit dat deze week door gaat in het Kroatische Zagreb. Robin Devos steelt er alvast de show en plaatste zich ten koste van reekshoofden voor een gevorderd stadium bij de heren én de beloften.

 

Devos (ITTF-380) kende een moeilijk begin en eindigde bij de heren pas tweede in zijn kwalificatiepoule na de Sloveen Patrik Sukic (ITTF-908). In de hoofdtabel gaf hij echter aan nog steeds in bloedvorm te verkeren. Tegen thuisspeler Tomislav Zubcic (ITTF-198) verloor hij de eerste set, maar kwam dan op een ruime 3-1 voorsprong. De Kroaat vocht zich terug door de volgende twee spelletjes met het kleinste verschil te winnen, maar Robin klaarde de klus met een ruime 11-3 zege in de belle en mag het in de tweede ronde opnemen tegen de Oostenrijker Martin Storf (ITTF-300).

Bij de beloften was Robin rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel, waarin hij in de eerste ronde de Hongaarse kwalificatiespeler Martin Palatinus (ITTF-622) in vier sets opzij zette. In de 1/8ste finale wachtte de Fransman Thomas Le Breton (ITTF-252). Het vierde reekshoofd in Zagreb won de eerste twee sets met ruim vershil (6 en 4), maar de leerling van de Leuvense Topsportschool kon zich met drie setzeges alsnog plaatsen voor de kwartfinale tegen de Kroaat Frane Kojic (ITTF-346).

Naast Robin, wist ook Julien Indeherberg zich te plaatsen voor de kwartfinales bij de beloften. Ludovic Bierny sneuvelde in de tweede ronde van Romain Lorentz, het tweede reekshoofd tijdens de Open van Kroatië. Kwalificatiespeler Florent Lambiet verloor in de eerste ronde, terwijl Martin Allegro zich niet kon plaatsen voor de hoofdtabel.

Benjamin Rogiers is bij de heren de tweede Belg die de eerste ronde overleefde. Kwalificatiespelers Ludovic Bierny, JUlien Indeherberg en Florent Lambiet werden logisch uitgeschakeld door een reekshoofd. Yannick Vostes, rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel als 11de reekshoofd, kreeg een slechte loting en ging onderuit tegen de sterke, maar niet-geklasseerde Japanner Yuma Tsuboi.