Logo

Vasily Lakeev en Polina Mikhailova eerste winnaars in nieuw tafeltenniscircuit

Met 80 deelnemers uit veertien landen betekende de vijfde editie van de Open van Wit-Rusland het debuut van het Euro-Africa Satellietcircuit. Een reeks tornooien voor de subtoppers uit Europa en Afrika die niet kunnen (of willen) deelnemen aan de Pro Tour in het verre Oosten of Amerika.

 

Buurland Rusland was de grote slokop in Minsk en veroverde zowel bij de heren als de dames het goud met Vasily Lakeev en Polina Mikhailova. Lakeev (#5) was in de finale sterker dan zijn landgenoot Mikhail Paykov (#1), terwijl eerste reekshoofd Mikhailova thuisspeelster Aleksandra Privalova (#2) van het hoogste trapje hield. Mizuki Oikawa (Japan) en Alina Arlouskaya (Wit-Rusland) veroverden de eerste titels bij de beloften.

België was in Wit-Rusland nog afwezig, maar deze week staat in Zagreb al het tweede van in totaal zes tornooien geprogrammeerd. Dan maken zeven landgenoten hun debuut in het circuit. De meest regelmatige speler en speelster over de zes toernooien krijgt overigens een ticket voor de finale van de ITTF World Tour. Naast Wit-Rusland de voorbije week en Kroatië deze week, volgen nog tornooien in Zweden, Marokko, België en Egypte.