Logo

De Open van Oostenrijk had enkele grote verrassingen in petto. Met Fang Bo is er bij de heren alvast een onverwachte winnaar uit de bus gekomen, terwijl de finale bij de dames in mineur eindigde.

Zhang Jike was in Wels de te kloppen man. De Japanner Taku Takakiwa wist de regerende Olympisch en Wereldkampioen reeds in de kwartfinale uit te schakelen. Zelf moest de als 15de geplaatste Takakiwa in de halve finale buigen voor Hao Shuai.

De andere finalist werd Fang Bo. De Wereldkampioen bij de junioren van 2009 ging in de halve finale voorbij de Taïwanees Chuang Chih-Yuan en wist in de finale zijn hoger geplaatste landgenoot Shuai eveneens te kloppen.

 

Bij de dames ging de titelstrijd zoals verwacht tussen Ding Ning en Li Xiaoxia. Na twee games moest de Olympische kampioen de strijd echter staken wegens te veel pijn aan de pols.

 

Langs Europese kant wist de Kroaat Tan Ruiwu de kwartfinales te halen. Daarin verloor de zilveren medaillist van de recentste Europese Kampioenschappen van de latere winnaar Fang Bo. De Nederlandse Li Jiao kreeg in de kwartfinales bij de dames het gezelschap van Viktoria Pavlovich. Beiden sneuvelden tegen de Chinese overmacht.