Logo

Morgen start in Koeweit City het derde tornooi van de ITTF World Tour: de Open van Koeweit. Jean-Michel Saive en Robin Devos zullen er de Belgische eer hoog houden.

Oorspronkelijk zouden ook Cedric Nuytinck en Lauric Jean afzakken naar het Midden-Oosten, maar dat werd uiteindelijk afgeblazen. Cedric bereidt zich – in samenspraak met de VTTL – in andere omstandigheden voor op het nakende Belgische Kampioenschap in Antwerpen.

Het zal voor beide Belgen een zwaar tornooi worden. Koeweit organiseert immers een evenement van eerste categorie, waardoor de topspelers massaal aanwezig zijn. In totaal zullen negen heren en twaalf dames uit de top twintig van de wereld aantreden. China is zwaar vertegenwoordigd met Xu Xin, Zhang Jike, Ma Long en Wang Hao bij de heren, terwijl bij de dames Ding Ning, Liu Shiwen en Li Xiaoxia het deelnemersveld aanvoeren.

Voor Jean-Michel Saive betekent dit dat hij zal moeten aantreden in de kwalificaties. Als groepsfavoriet in groep 2 zal hij het donderdag opnemen tegen de Rus Viatcheslav Krivosheev en de Japanner Masatak Morizono. Twaalf van de twintig spelers die tweede eindigen stoten eveneens door naar de hoofdtabel.

Robin Devos is op papier de tweede sterkste speler van poule 4. Hij gaat de strijd aan met de Zuid-Koreaan Cho Eonrae en de Egyptenaar Mohamed El-Beiali. Opvallend genoeg is er in Koeweit geen beloftenreeks aanwezig, waardoor de Antwerpenaar individueel enkel bij de volwassenen zal aantreden. Devos zal in het dubbelspel wel aantreden met Duitser Philipp Floritz.