Logo

Zhang Jike en Liu Shiwen hebben de Open van Koeweit op hun naam gezet. Hiervoor versloegen ze respectievelijk Ma Long en Feng Tianwei.

De Open van Koeweit is het derde tornooi van de ITTF World Tour 2013 en behoort tot de eerste categorie, de zogenaamde "Super Series". Deze tornooien hebben het hoogste prijzengeld te verdienen en dat zie je aan het deelnemersveld met heel wat spelers uit de top twintig.

De Chinese heren domineerden het tornooi en lieten niemand anders toen in de kwartfinales. Zhang Jike nam daarin de maat van Wang Hao, terwijl Ma Long het nummer een van de wereld – Xu Xin – kon uitschakelen. In de finale overwon regerend Wereld- en Olympisch kampioen Zhang Jike.

Bij de dames wist de Singaporese Feng Tianwei de eindfase van het tornooi te halen. Zij versloeg zowaar Ding Ning – de nummer een van de wereld – in de halve finales na een bloedstollende wedstrijd in zeven sets. In de finale moest ze echter haar meerdere erkennen in Liu Shiwen, die zelf eerder zonder problemen won van Zhu Yuling.