Logo

Het internationaal tafeltenniscircus maakt na de Open van Koeweit een kleine verplaatsing naar Qatar voor de vierde manche van de ITTF Pro Tour 2013.

In het tweede tornooi in het Midden-Oosten schuiven opnieuw de beste spelers van de wereld aan voor een nieuw evenement in de "Super Series", een reeks tornooien met het hoogste prijzengeld.

Bij de Belgen is er een wissel van de wacht. Ditmaal verdedigen Vostes en Indeherberg de eer van ons land. Zij zullen samen ook aantreden in het dubbelspel. Juju neemt eveneens deel aan de juniorencompetitie, waar hij echter niet rechtstreeks is geplaatst voor de hoofdtabel.

 

Dat het tornooi een hoog prijzengeld heeft valt duidelijk af te leiden aan de aanwezigheid van de topspelers. Bij de heren nemen negen spelers uit de top twintig deel aan het tornooi, waaronder de volledig Chinese top vier met Xu Xin, Ma Long, Zhang Jike en Wang Hao. China is eveneens sterk vertegenwoordigd bij de dames met de internationale top drie (Ding Ning, Liu Shiwen enLi Xiaoxia). Zij krijgen uit de top twintig het gezelschap van Feng Tianwei (Singapore) en hun landgenote Zhu Yuling.

Langs Europese zijde is de Duitse Wu Jiaduo (ITTF-24) de hoogst geplaatste speelster. Bij de heren treden Dimitrij Ovtcharov en Vladimir Samsonov aan in Doha.