Logo

Yannick Vostes en Julien Indeherberg hebben niet kunnen stunten tijdens de Open van Qatar. Beide landgenoten sneuvelden tijdens de kwalificaties van het tornooi.

Indeherberg – op papier de minst sterke speler in zijn kwalificatiegroep – wist wel te stunten tegen de Canadees Cheng Hongtao, maar kon niet op tegen de Zuid-Koreaan Jung Youngsik. Vostes boekte dan weer een logische zege tegen de Qatarees Shemet, maar geraakte niet voorbij de Oekraïense groepsfavoriet Didukh.

Beide spelers eindigden dus op een tweede plaats in de poule. Het lot was hen bovendien niet gunstig gezind, want de drie "lucky loser"-plaatsen werden aan andere spelers toegewezen.

In het dubbelspel streden Vostes en Indeherberg zij aan zij in de kwalificaties. In de laatste horde moesten ze in de belle hun meerdere erkennen in het Braziliaanse duo Matsumoto/Monteiro.

 

Julien Indeherberg verloor in zijn kwalificatiegroep bij de beloften van de Italiaan Leonardo Mutti. Aangezien de eerste twee spelers zich plaatsen voor de hoofdtabel had dit geen rechtstreekse gevolgen. Voor de loting van het hoofdtornooi was dat anders: Indeherberg werd meteen uitgeloot tegen Romain Lorentz, die zich zo revancheerde voor de verloren finale in Spanje eerder dit jaar.