Logo

Na Koeweit is ook de Open van Qatar in Chinese handen gevallen. Ditmaal trokken Ma Long en Ding Ning de titels naar zich toe.

Door de vroege uitschakeling van de Singaporese Feng Tianwei – het derde reekshoofd verloor in de kwartfinales van Zhu Yuling – waren beide halve finales van het enkelspel een volledig Chinees onderonsje. Zelfs ondanks de blessure van Zhang Jike, die zich in de kwartfinale terugtrok ten voordele van zijn landgenoot Yan An.

Bij de heren ging de titelstrijd tussen Ma Long en de jonge Yan An. Ma Long nam in zijn halve finale afstand van Xu Xin, die daardoor een hattrick in Qatar misloopt. Yan An versloeg Wang Hao. In de finale lieten beide landgenoten elkaar nauwelijks los. Uiteindelijk won Ma Long in de belle met 11-9.

Wereldkampioene Ding Ning belette Liu Shiwen om na Koeweit ook Qatar aan haar palmares toe te voegen. In de finale had het nummer een van de wereld slechts vijf sets nodig om de titel binnen te halen.

 

Duitsland verdedigde de Europese eer in het Midden-Oosten het sterkst. Dimitrij Ovtcharov en Patrick Baum behaalden beiden de kwartfinales. Bij de dames sneuvelde de Oostenrijkse Amelie Solja eveneens pas bij de laatste acht.