Logo

Donderdag 21 maart start in Egypte de tweede manche van het Euro-Africa Sattelite Circuit, een reeks tornooien van de derde categorie in de ITTF World Tour. Twee Belgen zakken af naar Cairo.

Julien Indeherberg en Martin Allegro prijken op de beperkte deelnemerslijst van de Open van Egytpe. Indeherberg is zelfs het negende reekshoofd in Cairo, maar zal zich toch door de kwalificaties moeten worstelen.

Bij de beloften is Juju op papier dan weer de te kloppen man in een deelnemersveld van amper negentien spelers. Hierdoor is hij rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinales.

 

De deelname van Indeherberg is opvallend te noemen. Oorspronkelijk stonden namelijk ook Cedric Nuytinck en Robin Devos op de deelnemerslijst, maar de VTTL heeft hun selectie ingetrokken op vraag van de clubs Saarbrücken en Weinheim. Vooral Saarbrücken is nog in een zware degradatiestrijd verwikkeld, waarbij elke speler op zondag 24 maart telt. Julien is na Nuytinck en Vanrossomme de derde man in het reserveteam dat in de 2de Bundesliga aantreed. De kans dat Indeherberg alsnog in België blijft (of vervroegd het Egyptische tornooi verlaat) is dus reëel te noemen.