Logo

Julien Indeherberg en Martin Allegro spelen momenteel de kwalificaties van de Open van Egypte. Ze zijn – zelfs zonder te spelen – wel reeds zeker van plaatsing voor de hoofdtabel.

Het beperkt aantal deelnemers in Caïro heeft wel heel bijzondere gevolgen. Alle kwalificatiespelers uit groepen 1 tot en met 4 zijn bijvoorbeeld zeker van deelname aan het hoofdtornooi. De kwalificatiegroep dient dus enkel om de plaatsingsvolgorde te bepalen.

Julien Indeherberg en Martin Allegro behoren beiden tot een kwalificatiepoule met drie spelers. Winst of verlies heeft dus enkel invloed op de plaatsingslijst voor de hoofdtabel, niet over eventuele uitschakeling.

Indeherberg wist zijn openingswedstrijd alvast te winnen met 4-0 van de Griek Ioannis Papadakis. Tegen thuisspeler Islam Sonbol moest Juju het onderspit delven na een spannende belle. Zijn uiteindelijke plaats in de groep is afhankelijk van het duel van zijn collega's. Martin Allegro kan nog hoogstens op de tweede plaats eindigen in zijn poule, na verlies tegen de Egyptische groepsfavoriet Ahmed Nadim. Nadim wint ongeslagen poule vier.