Logo

Martin Allegro heeft zich tijdens de Open van Egypte geplaatst voor de kwartfinales van de beloftenreeks.

Hij nam daarvoor in de eerste ronde afstand van thuisspeler Aly Ghalab. In die kwartfinale neemt hij het op tegen Julien Indeherberg, die in zijn 1/8ste finale een walk-over kreeg van de geblesseerde Hassan.

Beide spelers ontmoeten elkaar zaterdagochtend, waardoor België reeds verzekerd is van een medaille in Caïro.

 

Ook bij de heren wisten beide Belgen zich te plaatsen voor de hoofdtabel door tweede te eindigen in hun poule. Een mindere prestatie voor Julien, die het negende reekshoofd is tijdens deze Open van Egypte en zich in zijn openingswedstrijd liet verrassen. Voor Martin Allegro is de tweede plaats een logische plaatsing.

 

De Open van Egypte is een bizar tornooi aan het worden. Behalve het laag aantal inschrijvingen, waardoor quasi iedereen de hoofdtabel haalt, geven ook blessures het evenement een raar verloop. Twee spelers die tijdens de beloftenreeksen geblesseerd geraakten en bij de heren niet eens in actie kwamen, prijken toch op de hoofdtabel. Zij bevonden zich immers in een poule van drie spelers waarin iedereen zich plaatst voor het vervolg van het tornooi. Andere spelers - die vierde eindigen in een grotere groep - vallen daarentegen uit de boot.