Logo

De Chinees Ma Long heeft de herentitel tijdens de Open van China veroverd. Ook in het dubbelspel zegevierde de nummer twee van de wereld aan de zijde van niemand minder dan Timo Boll.

Het was een bijzonder zicht in Changchun: de Chinese spelers dubbelden bijna allemaal met een niet-landgenoot. In de finale stonden Ma Long en Timo Boll tegenover Yan An en Dimitrij Ovtcharov. Na winst in de eerste set moesten Yan en Ovtcharov uiteindelijk het onderspit delven tegen hun respectievelijke landgenoten.

In het enkelspel trok Ma Long aan het langste eind tegen Wang Hao, die hem tijdens de meest recente Wereldkampioenschappen nog te slim af was in de halve finales. Wereldkampioen Zhang Jike moest eerder opgeven met een blessure.

Bij de dames ging de titel naar de regerend Olympisch en wereldkampioene Li Xiaoxia. De Chinese veroverde haar negende titel in de World Tour na een zege tegen Guo Yan, die nadien aangaf dat dit mogelijk haar laatste internationaal tornooi zal zijn. Ook in het dubbelspel moest Guo Yan – aan de zijde van Feng Yalan – tevreden zijn met zilver na een korte finale tegen Guo Yue en Liu Shiwen.