Logo

Tijdens de Open van Japan gingen drie van de zes gouden medailles naar de thuisspelers in Yokohama. Enkel Ai Fukuhara wist echter haar rol als topfavoriete waar te maken. Bij de heren verraste kwalificatiespeler Masato Shiono met de titel.

De 27-jarige verdediger wist zich vanuit de kwalificaties te plaatsen voor de hoofdtabel. Daarin versloeg hij in de eerste ronde titelfavoriet Chuang Chih-Yuan uit Taïwan. Nadien liet de Japanner, die zijn eigen inschrijfgeld betaalde, zich niks meer in de weg leggen om uiteindelijk in de finale de Chinees Xu Chanhao – ook een kwalificatiespeler – in vier sets opzij te zetten. Het is de eerste maal dat twee kwalificatiespelers tegenover elkaar staan in de finale van een ITTF World Tour-finale.

Bij de dames ging de Japanse Ai Fukuhara met het goud aan de haal. In haar finale bleek ze de betere van de Zuid-Koreaanse Moon Hyunjung.

In het dubbelspel werd de eerste niet-Japanse zege geboekt. Het Chinese duo Gu Yuting en Zhou Xintong wist zich vanuit de voorrondes naar de titel te knokken. Bij de heren bleef het goud wel in Japanse handen met Jin Ueda en Maharu Yoshimura als eindoverwinnaars.

Ook bij de beloften overleefden de titelfavorieten niet. Bij de jongens ging de titel uiteindelijk naar Xu Chanhao, die zo zijn tweede medaille veroverde in Yokohama. De Chinese Che Xiaoxi was de beste jongedame.