Logo

Cedric Nuytinck en Julien Indeherberg zullen in Rabat vanavond onderling uitmaken wie de beloftenreeks wint tijdens de Open van Marokko, een tornooi van derde categorie uit de ITTF World Tour.

Nuytinck (4) en Indeherberg (5) waren beiden rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel. Daarin lieten ze tonen in een bijzonder goede vorm te zitten. Nuytinck wist eerder op de dag nog Jean-Michel Saive te verslaan bij de heren en reeg in de halve finale de Franse titelfavoriet Enzo Angles aan zijn zegepalmares. Het werd een spannende strijd die pas in de belle werd beslecht in het voordeel van de Oost-Vlaming, die een 3-1 voorsprong zo nog net kon verzilveren.

Indeherberg kreeg een op papier makkelijker parcours, want Robin Devos (2) werd reeds in de eerste ronde verrassend uitgeschakeld door Alexandre Cassin. Julien revancheerde ons land in de kwartfinale en versloeg in de halve finale nog Mehdi Bouloussa (7). Ook deze wedstrijd werd pas in de belle beslist na een 3-1 voorsprong voor onze landgenoot op de Fransman.

Ludovic Bierny en Gaetan Swartenbrouckx wisten hun kwalificatiegroep te overleven, maar konden daarna niet opnieuw stunten. Beiden moesten zich neerleggen tegen een Frans reekshoofd.