Logo

Zeven Belgen spelen deze week in Rabat tijdens de Open van Marokko, een tornooi in de derde categorie van de ITTF World Tour. Cedric Nuytinck zorgde voor de grootst mogelijke stunt door in de tweede ronde het eerste reekshoofd uit te schakelen.

De Open van Marokko is niet het sterkst bezette tornooi. Van alle aanwezige landgenoten hoefden enkel Ludovic Bierny en Gaetan Swartenbrouckx aantreden in de kwalificaties. Beiden overleefden hun poule: Bierny hield zijn status van groepsfavoriet hoog door geen enkele set te verliezen; Swartenbrouckx stuntte door als tweede sterkste speler zijn groep te winnen. Zo vergezellen Ludo en Gaetan de andere vijf Belgen in de eerste ronde van de hoofdtabel: Jean-Michel Saive, Yannick Vostes, Robin Devos, Cedric Nuytinck en Julien Indeherberg.

Drie landgenoten wisten de eerste ronde niet te overleven. Swartenbrouckx en Bierny moesten na een fel duel hun meerdere erkennen in een van de reekshoofden. Julien Indeherberg liet zich verrassen door Alexandre Cassin. Meteen was er ook zekerheid dat minstens een Belg in de kwartfinales zou aantreden: eerste reekshoofd Jean-Michel Saive kreeg in de tweede ronde Cedric Nuytinck (10) tegenover zich. De herhaling van de finale van het BK 2013 van februari draaide uit in een revanche voor de jonge Oost-Vlaming. Nuytinck startte sterk en won de eerste set van Saive met 11-7. De Belgische kampioen wist zich terug in de wedstrijd te spelen door nipt de tweede set naar zich toe te trekken (10-12), maar Cedric gaf Jean-Mi nadien geen enkele setbal meer. Nuytinck plaatst zich zo als tiende reekshoofd voor de derde ronde, meteen ook de kwartfinales.

Robin Devos (8) plaatste zich zaterdagmiddag eveneens bij de beste acht spelers door zich in zes sets te ontdoen van de Spanjaard Perre Navarro. Yannick Vostes (6) revancheerde zich op de Fransman Antoine Hachard, die in de eerste ronde Bierny nog uitschakelde, en is de derde landgenoot in de kwartfinales.