Logo

Cedric Nuytinck heeft de beloftenreeks van de Open van Marokko op zijn naam gezet. In de finale van het tornooi van derde categorie uit de ITTF World Tour versloeg hij zijn landgenoot Julien Indeherberg.

Om die finale te bereiken moest de Oost-Vlaming opnieuw de sterkste speler in het tornooi uitschakelen. Bij de heren was dat Jean-Michel Saive, bij de beloften moest de Fransman Enzo Angles er na een spannende wedstrijd aan geloven. Nuytinck startte furieus en gaf Angles in de eerste twee sets ruim het nakijken (11-2 en 11-3). Nadien kwam de Fransman beter in de wedstrijd en wist uiteindelijk een 3-1 voorsprong van Cedric weg te werken. Toch was het de speler van de VTTL die in de beslissende zevende set de wedstrijd naar zich toe trok.

Indeherberg wist tegen Mehdi Bouloussa eveneens een felbevochten 3-1 voorsprong bijeen te sprokkelen, maar ook hier kwam de Fransman terug tot 3-3. In de belle wist Juju zich met 11-8 toch te plaatsen voor de volledig Belgisch getinte finale.

De Waal startte het sterkste in die finale en kwam tot twee maal toe op voorsprong. Een van de sleutels in deze wedstrijd lag uiteindelijk in de vijfde set, waarin Nuytinck een 10-8 voorsprong niet kon verzilveren. Indeherberg wist zelf een setpunt te veroveren, maar uiteindelijk was het Cedric die voor het eerste op voorsprong kwam in deze wedstrijd (3-1). In de zesde set maakte Nuytinck het af met 11-7, waardoor hij zijn eerste titel in de World Tour kon vieren.