Logo

Antwerpenaar Robin Devos heeft zich in Rabat geplaatst voor de finale van de Open van Marokko, een tornooi van derde categorie uit de ITTF World Tour. In een spannende halve finale versloeg hij de Fransman Michel Martinez.

Robin is de enige niet-Fransman in de halve finales, maar wist dankzij zijn felbevochten zege een Franse finale te voorkomen. Tegen Michel Martinez, die in de kwartfinales nog Cedric Nuytinck uitschakelde, ging de eerste set met klein verschil (12-10) naar de Fransman, die de hele set wel een heel licht overwicht had. Dat overwicht liet Martinez duidelijk zien in de tweede set, waarin hij een 7-2 voorsprong uitbouwde. Het was niettemin Devos die bij 9-10 als eerste een setpunt had, maar de Fransman zwichtte niet. Ook Robin kon twee setballen van zijn tegenstander redden om zelf bij 12-14 af te werken.

In de derde set was het de Vlaming die de hele tijd een lichte voorsprong had en de set met klein verschil (9-11) naar zich toe trok. Martinez antwoordde scherp door met een zware 11-3 de setstanden terug gelijk te hangen. Ook in de vierde set bleef Michel op voorsprong. Bij 6-5 schakelde Devos een tandje bij en scoorde zes punten op rij (6-11).

Een quasi zelfde verhaal in de zesde zet, waarin Michel Martinez een 7-5 en zelfs 9-6 voorsprong wist te behalen, maar opnieuw liet Robin Devos geen enkele steek meer vallen om de wedstrijd met 9-11 naar zich toe te trekken.

Zondagavond speelt Robin om 18u Belgische tijd zijn allereerste finale in de ITTF World Tour. Hij neemt het dan op tegen de winnaar van het duel tussen Enzo Angles en Abdel-Kader Salifou.