Logo

De titels tijdens het tweede Chinese World Tour evenement van het jaar, de Harmony Open, bleven grotendeels in eigen land. Ma Long en Chen Meng veroverden goud bij de volwassenen. Japan ging echter met de beloftentitels aan de haal.

Spelers uit het land van de rijzende zon maakten het het gastland ook bij de senioren zwaar. Kenta Matsudaira en Koki Niwa wisten zowaar respectievelijk Wang Hao (ITTF-3) en Yan An (ITTF-10) uit te schakelen in de tweede ronde. Daar bleef het bij de heren echter bij, want de finale werd gespeeld tussen Ma Long (ITTF-1) en Xu Xin (ITTF-2), waarbij het nummer een van de wereld uiteindelijk in vijf sets zegevierde. Langs Europese kant wist Dimitrij Ovtcharov zijn status als vierde reekshoofd waar te maken en de halve finale te bereiken.

Bij de dames stond titelverdedigster Chen Meng, net als in 2012, tegenover Liu Shiwen. Het werd een anti-climax voor de speelsters en supporters want Shiwen moest in de derde set opgeven met een schouderblessure.

De titels in het dubbelspel bleven ook in China met zeges van Ma Long/Xu Xin tegen – het opnieuw zeer sterk presterende Japanse duo – Matsudaira/Niwa en Chen Meng/Zhu Yuling op het Zuid-Koreaanse duo Kim Hye Jong/Kim Jong.

Bij de beloften wist Japan dan toch de eindzeges binnen te rijven met een unicum. Masataka en Misaki Morizono veroverden elk een gouden medaille bij respectievelijk de jongens en de meisjes. Het is de eerste keer in de 18-jarige geschiedenis van de World Tour dat een broer en een zus in hetzelfde toernooi een individuele titel veroveren.