Logo

Morgen landt de ITTF Pro Tour opnieuw in Europa. In het Tsjechische Olomouc staat dan een nieuwe manche van dit wereldcircuit op het programma. Zes Belgen zullen daarin aantreden.

Bij de heren maakt Lauric Jean zijn herintrede op internationaal niveau. Lauric nam recent nog afscheid van de VTTL, maar lijkt zijn carrière opnieuw de juiste richting te willen induwen via de AF. Zo zal hij onder andere dubbelen met Yannick Vostes. Julien Indeherberg is eveneens van de partij, net als junioren Florent Lambiet, Martin Allegro en Nathalie Marchetti.

Ondanks de mindere interesse - de Japanner Taku Takakiwa (ITTF-43) is de titelfavoriet in Olomouc -  is geen van de Belgen rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel bij de heren en dames. Bij de beloften is Julien Indeherberg het zestiende reekshoofd.

Het wordt overigens een zware klus voor onze landgenoten. Enkel Yannick Vostes is groepsfavoriet, maar zelfs bij een groepszege zal hij nog een extra kwalificatiewedstrijd moeten spelen. Nathalie Marchetti moet trachten een tweede plaats af te dwingen in haar kwalificatiegroep teneinde kansen te behouden om de hoofdtabel te bereiken.