Logo

De Belgen kenden een gemengde start in het Tsjechische Olomouc. Martin Allegro zorgde voor een mooie stunt, terwijl Yannick Vostes na amper een wedstrijd al is uitgeschakeld in de kwalificaties.

Allegro (ITTF-630) zette in de belle thuisspeler Michal Benes (ITTF-515) opzij. In zijn tweede wedstrijd bleek de Japanse groepsfavoriet Yoshida echter ruim te sterk, waardoor Martin bij de heren alsnog is uitgeschakeld in de kwalificaties.

Ook voor Yannick Vostes zit het enkeltornooi er reeds op. Hij verloor verrassend genoet met 1-4 van de Tsjech Vozicky, die dankzij een eerdere zege tegen de genaturaliseerde Nederlander Borna Kovac meteen zeker is van groepswinst. Aangezien enkel de groepswinnaar doorstoot naar de hoofdtabel of een kwalificatiewedstrijd, is de laatste wedstrijd tussen Yannick en Borna eigenlijk overbodig.

Florent Lambiet (ITTF-477) liet zich in de belle verrassen door de Israeliet Tauber (ITTF-695). Door het verlies van Tauber in zijn tweede wedstrijd en de nipte nederlaag heeft de oudste van de broers Lambiet wel nog een kans op de groepszege. Hij mag dan wel maximaal een set verliezen tegen de Duitse groepsfavoriet Lars Hielscher.

Julien Indeherberg en Lauric Jean hebben de beste kansen op groepswinst na een ongeslagen openingsdag. Lauric heeft in een groep van drie voldoende aan een enkele set, terwijl Julien een derde zege zal moeten veroveren in zijn poule.

Nathalie Marchetti maakt eeveneens nog kans op een kwalificatiewedstrijd (of zelfs rechtstreekse toegang tot de hoofdtabel). Zij moet dan wel haar laatste groepswedstrijd winnend afsluiten.

 

De Belgische nummer een van het moment is overigens goed op dreef in Olomouc. Tijdens de kwalificaties bij de beloften moest ze slechts nipt de duimen leggen tegen groepsfavoriet Mikulcova. Ook de jongens (Martin, Florent en Lauric) bleven vandaag ongeslagen in deze leeftijdsreeks.