Logo

De winnaars van de Open van Tsjechië zijn bekend. De Belgische deelnemers haalden de hoofdtabel bij de senioren niet en werden bij de beloften reeds in de eerste ronde uitgeschakeld. De Japanner Shiono en de Wit-Russische Pavlovich gingen met de hoogste eer lopen.

Shiono is een Japanse verdediger die twee maanden geleden nog zwaar verraste door in eigen land vanuit de kwalificaties de titel binnen te slepen. In het Tsjechische Olomouc was Shiono het dertiende reekshoofd, maar de verdediger wist opnieuw de finale te halen. Daarin nam hij het verrassend genoeg op tegen de Spanjaard Carlos Machado, nummer zeventien. Machado kon de muur van Shiono nauwelijks breken en kon nooit aanspraak maken op een setzege.

Ook bij de dames ging de titel naar een verdedigster. De Wit-Russische Viktoria Pavlovich versloeg de Nederlandse Li Jiao, die na de wedstrijd echter aangaf pijn te hebben in haar linkerarm, waardoor ze nauwelijks nog kon spinnen met haar voorhand. Nochtans het wapen dat je nodig hebt om iemand als Pavlovich uit te schakelen. De Wit-Russische won uiteindelijk met 4-2.

Twee verdedigers die eenzelfde World Tour winnen? Een unicum, volgens de ITTF.

 

Li Jiao kon eerder in het dubbelspel aan de zijde van haar landgenote Linda Creemers wel het goud veilig stellen tegen het Poolse duo Partyka/Grzybowska. Hun landgenoten Fertikowski/Floras konden Polen alsnog goud bezorgen in het dubbelspel bij de heren na een eindwinst tegen het Oostenrijkse duo Habesohn/Gardos.

Bij de beloften was het opnieuw Japan dat op de hoogste trede kon plaatsnemen dankzij Masaki Yoshida en Yui Hamamoto.