Logo

Martin Allegro, Arthir Bilas en Thibaut Darcis hebben zich tijdens de Open van Kroatië geplaatst voor de halve finales van de landencompetitie. Italië bleek daarin echter met 2-3 te sterk.

Arthur moest - ondanks een nipte setwinst - duidelijk zijn meerdere erkennen in Luca Marcato. Martin Allegro trok de stand echter gelijk na een spannend duel over vijf sets tegen Jordy Piccolin waarin de zilveren medaillist van het enkelspel een 0-2 achterstand bijzonder nipt wist recht te trekken.

Thibaut Darcis wist zich in een hogere leeftijdscategorie heel goed te verdedigen tegen Luca Bressan, maar kwam in elke set twee puntjes te kort. Met een consistente overwinning op Marcato trok Allegro de bordjes echter opnieuw gelijk.

Bilas wist tegen Piccolin telkens op voorsprong te komen in sets, maar moest uiteindelijk toch nog in vijven buigen, waardoor het Belgische team tevreden moet zijn met brons. Geen slecht resultaat als derde gerangschikte team, maar tegen Italië - als zesde geplaatst - zat er toch meer in.