Logo

Geen Duitse thuisoverwinning in het heren enkelspel tijdens de Open van Duitsland. De 16-jarige Chinees Fan Zhendong bleef in Berlijn ongeslagen.

Voor de regerende Wereldkampioen bij de junioren is het de tweede overwinning in de ITTF World Tour op amper twee weken tijd, nadat hij ook in Polen de sterkste was. Het parcours van Fan was ditmaal echter moeilijker met zeges tegen zijn landgenoot en Wereldkampioen Zhang Jike, de Wit-Rus Vladimir Samsonov en de Duitser Dimitrij Ovtcharov, die in de halve finale de broedersstrijd won van Timo Boll.

Bij de dames was China ook succesvol met een zege in het enkelspel van Wen Jia op de Japanse Ai Fukuhara. Eerder won Wen Jia met haar landgenote Zhao Yan ook van Ai Fukuhara (en Misako Wakamiya) de finale in het dubbelspel.

Het thuispubliek kon niettemin juichen met een eindzege van Timo Boll en Patrick Franziska in het dubbelspel bij de heren. Zij versloegen in de finale het Taïwanese duo Chiang Hung-Shieh / Huang Sheng-Sheng met het allerkleinste verschil in de belle.

De beloftentitels gingen na bijzonder spannende finales uiteindelijk naar de Japanner Masataka Morizono en Lee Ho Ching (Hongkong).