Logo

De Chinezen Xu Xin en Liu Shiwen hebben het afgelopen weekend in Dubai hun titel tijdens de ITTF World Tour Grand Finals met succes verdedigd.

Xu Xin wist zich bij de heren in zeven sets voorbij zijn landgenoot Ma Long te knokken. Hij is pas de tweede speler in de geschiedenis die zijn titel kan verlengen. Enkel zijn tegenstander Ma Long wist hem dit huzarenstukje voor te doen. Fan Zhendong blijft sterk spelen en behaalde als zestienjarige bij zijn eerste optreden meteen de halve finales.

Liu Shiwen gaat zelfs een stapje verder dan haar mannelijke collega's. Zij is - na de gewonnen finale tegen Ding Ning - de enige speelster die een regelrechte hattrick scoort op de Grand Finals. Overigens is het meteen ook de derde keer opeenvolgende keer dat Ding Ning tevreden moet zijn met het zilver.

De Fransman Simon Gauzy hield de Duitser Patrick Franziska dan weer van een tweede opeenvolgende zege. Bij de meisjes ging de titel naar de genaturaliseerde Singaporese Lin Ye.

Ding Ning wist wel goud te veroveren in het dubbelspel, waar ze samen met Li Xiao Xia in de finale te sterk bleek voor het Taïwanese duo Cheng I-Ching / Huang Yi-Hua. Bij de heren verlengde het Singaporese duo Gao Ning / Li Hu hun titel door in de finale met het kleinste verschil in de belle te winnen van Chiang Hung-Chieh en Huang Sheng-Sheng.