Logo

In Hongarije wordt woensdag 29 januari de ITTF World Tour 2014 op gang gefloten. De Europese subtop spreekt af in Szombathely voor het eerste Europese tornooi van derde categorie, de "Challenge Series". Zes Belgen zijn eveneens van de partij.

Robin Devos voert de Belgische delegatie aan voor Yannick Vostes en Cedric Nuytinck. Lauric Jean, Florent Lambiet en Nathalie Marchetti vervolledigen de zeskoppige delegatie. In Hongarije is geen dubbelspel, waardoor onze landgenoten enkel bij de senioren en de beloften zullen aantreden. Devos is bij de -21-jarigen het zesde reekshoofd, Nuytinck is nummer elf.

Ondanks het statuut van "Challenger" zullen toch zeven heren uit de top 100 van de wereld aantreden in Hongarije. Titelfavoriet is de Duitse Christian Süss, die zijn internationale wederoptreden zal maken. Grootste concurrenten zijn Dimitrij Prokopcov en Stefan Fegerl.

Bij de dames is het deelnemersveld nog iets sterker met tien spelers uit de top 100. Drie van hen behoren zelfs tot het kransje van beste vijftig speelsters: de Nederlandse Li Jiao, de Roemmeense Elisabeta Samara en de Oostenrijkse Liu Jia.

Met editie 2014 van de ITTF World Tour mikt de Internationale Tafeltennisfederatie verder op groei. Met de uitrol van de Challenge Series is de World Tour dit jaar actief op alle bewoonde continenten. Ook het prijzengeld stijgt ten opzichte van de vorige editie.