Logo

Jean-Michel Saive speelt zijn eerste internationale tornooi van het jaar in Qatar. In dit evenement met status "Super Series" moest de voormalige nummer een van de wereld zich eerst bewijzen in de kwalificatierondes.

Na een makkelijke openingszege tegen de Libanese nieuwkomer Mohammed Banout, moest Saive (ITTF-134) zwaarder aan de bak tegen de Wit-Rus Platonov (ITTF-137). De Belgische veteraan wist de eerste twee sets op zijn conto te schrijven, maar moest in de derde recupereren. Nadien hielden beide kemphanen elkaar in evenwicht, waardoor Saive zich bij de beste 64 wist te plaatsen.

Met de Rus Alexander Shibaev (ITTF-42) kreeg de 44-jarige Jean-Mi een jonge klepper tegenover zich. In een titanengevecht bleef het verschil tussen beide spelers miniem in de eerste drie sets. Shibaev won de eerste met 9-11, maar Saive vocht zich toch op voorsprong (17-15 en 12-10). In het vervolg was het verschil per set iets duidelijker. Om en om gingen de sets naar Shibaev en onze landgenoot die op het einde wel vier sets had gewonnen en zich dus voor de tweede ronde plaatst. Daarin wacht een tegenstander van een ander kaliber: de jonge Chinees Yan An, de nummer vijf in Doha.