Logo

Tijdens het eerste tornooi van de ITTF World Tour wist Robin Devos de beste Belgische prestatie neer te zetten door zich te plaatsen voor de kwartfinales bij de beloften.

Devos was als nummer zes in Szombathely rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel en wist zich zoals zijn klassement deed hopen te plaatsen bij de beste acht. Daarin moest hij het onderspit delven de Fransman Tristan Flore.

Nuytinck was als elfde reekshoofd ook rechtstreeks geplaatst. Hij wist - eveneens volgens de verwachtingen - de 1/8ste finales te halen, waarin hij zijn meerdere moest erkennen in verliezend finalist Enzo Angles (Frankrijk).

Bij de meisjes werd Nathalie Marchetti - na een logische tweede plaats in de kwalificatieronde - als lucky loser heropgevist. Zij kreeg meteen thuisspeelster Dora Madarasz tegenover zich, die duidelijk een maatje te groot was.

 

De Belgische spelers konden bij de senioren niet stunten. Devos, Vostes en Nuytinck wisten zich als groepsfavoriet wel te plaatsen voor de eerste ronde, maar werden daarin uitgeschakeld. 

Voor Florent Lambiet eindigde het tornooi reeds in de kwalificaties, nadat hij zich verslikte in de Nederlander Rajko Gommers.