Logo

De Chinees Xu Xin en de Duitse Han Ying zijn de eindwinnaars van de Open van Zuid-Korea, een toernooi van eerste categorie in de ITTF World Tour 2014.

Incheon was overigens een plaats van verrassingen. Maar liefst 44% van de wedstrijden in de hoofdtabel werden gewonnen door spelers die lager stonden op de wereldranglijst dan hun tegenstander.

Dat liet titelverdediger Xu Xin echter koud. De huidige nummer een van de wereld bleef als enige topfavoriet overeind. In de finale gaf hij zijn landgenoot Fang Bo, de voormalige nummer 29 van de wereld die na een inactiviteit zijn wederoptreden maakte op het hoogste niveau in de kwalificaties, partij. Een spannend duel trok Xu Xin uiteindelijk in vijf sets aan het langste eind. Met deze overwinning is Xu de eerste speler die zijn titel in de Open van Zuid-Korea kan verlengen.

Voor de Duitse Han Ying was het slechts haar eerste finale in de ITTF Pro Tour. De nummer zeven in Incheon gaf echter geen krimp in de strijd om het goud tegen de ervaren Feng Tianwei. De Singaporese scoorde maximaal zeven punten per set.