Logo

In Bremen heeft de wereldtop afgesproken voor de Open van Duitsland, een tornooi uit de ITTF World Tour van eerste categorie. Vier Belgen waagden hun kans, maar enkel Florent Lambiet overleefde de eerste dag met een stuntzege tijdens de tweede kwalificatieronde.

Het is ondertussen een traditie: een Super Series-tornooi heeft geen kwalificatiepoules, maar kwalificatierondes. Martin Allegro en Robin Devos moesten reeds in de eerste ronde aan de bak, waarbij Allegro sneuvelde tegen thuisspeler Duda. Devos plaatste zich wel ten koste van de Engelsman David McBeath.

In de tweede ronde kwamen ook Lauric Jean en Florent Lambiet voor het eerst aan tafel. Jean ging met 1-4 ten onder tegen de genaturaliseerde Singaporees Li Hu, terwijl Devos slechts een set kon pakken tegen thuisspeler Walther Ricardo. Florent Lambiet verraste dan weer met een zege in vijf sets tegen de Oostenrijker Daniel Habesohn, de nummer 73 van de wereld. De eerste set ging nog verloren, maar nadien stond er geen maat meer op de Waal.

Donderdag om 13 uur wacht een nieuwe zware tegenstander op de speler van Vedrinamur. Met Yuto Muramatsu zal de huidige nummer 25 van de wereld aan de andere kant van de tafel staan, meteen de hoogst geplaatste speler in de kwalificaties.

 

{tab title="Heren"}

{tab-h title="Robin Devos"}

1ste kwalificatieronde David McBEATH (ENG) 4-2 5, -2, 7, -7, 7, 9
2de kwalificatieronde Ricardo WALTHER (GER) 1-4 7, -6, -6, -7, -6

{tab-h title="Lauric Jean"}

2de kwalificatieronde LI Hu (SIN) 1-4 -6, -6, 7, -8, -11

{tab-h=Florent Lambiet|active}

2de kwalificatieronde Daniel HABESOHN (AUT) 4-1 -8, 6, 6, 11, 5
3de kwalificatieronde Yuto MURAMATSU (JPN)   19/3/2015 om 13u

{tab-h title="Martin Allegro"}

1ste kwalificatieronde Benedikt DUDA (GER) 0-4 -8, -6, -6, -3

{/tabs}

{/tabs}