Logo

Martin Allegro zorgde voor de grootste Belgische verrassing tijdens de Open van Wit-Rusland. Hij wist zich onverwacht te plaatsen voor de tweede ronde bij de senioren.

Allegro presteerde al bijzonder sterk in de kwalificaties door zijn groep te winnen ten nadele van de Deense groepsfavoriet Kasper Sternberg. De loting in de eerste ronde van de hoofdtabel was hem mede hierdoor gunstig gezind met de lager geklasseerde Chileen Felipe Olivares. Uiteindelijk was de Pool Wang Wang Zengyi toch een maatje te sterk voor de Waal.

Ook Lauric Jean en Florent Lambiet wisten zich voor de hoofdtabel te plaatsen. Lambiet kon zijn groep nipte winnen door twee maal in de belle te zegevieren. De Braziliaan Thiago Monteiro was hem in de eerste ronde – weliswaar ook in een belle – echter de baas. Lauric eindigde tweede in zijn poule, na de sterke Pool Szymanski. De Rus Mikhail Paikov liet Jean in de eerste ronde met lege handen achter.

Lisa Lung kon haar rol van groepsfavoriete niet waarmaken bij de dames en eindigde na twee verliesbeurten op een derde plaats. Ook voor Jasper Merckx, Eline Loyen en Margo Degraef eindigde het individueel toernooi in de kwalificaties.