Logo

Florent Lambiet heeft zijn eerste internationale titel bij de senioren te pakken. Hij won de reeks U21 tijdens de Open van Wit-Rusland.

Op weg naar de finale keek de nummer zeven van het tornooi eerst een Russische kwalificatiespeler zonder problemen in de ogen. In de tweede ronde wachtte de Pool Jakub Dyjas hem op, het tweede reekshoofd in Minsk. In een spannende wedstrijd trok Lambiet met 3-1 aan het langste eind. Met Kirill Shvetc kreeg Lambiet in de halve finales een tweede Rus voor de kiezen, die tot twee maal toe een achterstand wist weg te werken en in de belle pas bij 9-11 het hoofd moest buigen voor onze landgenoot. In de finale had Lambiet het in de eerste set wat moeilijk met de Italiaan Leonardo Mutti, maar na 13-11 winst in de eerste set leek de ban gebroken en stoomde de Waal behorlijk vlot naar de titel (11-8, 11-7).

Naast Lambiet trad enkel Lisa Lung nog aan in de hoofdtabel bij de beloften. Zij wist zich via de kwalificaties bij de beste zestien te plaatsen, maar dolf daar het onderspit van de Zuid-Koreaanse Choi Hyojoo. Martin Allegro kon zijn rol als groepsfavoriet niet waarmaken, terwijl Jasper Merckx, Eline Loyen en Margo Degraef niet konden stunten in hun kwalificatiegroep.