Logo

Ma Long en Zhu Yuling hebben de Open van China op hun naam gezet. De speler van het tornooi is echter de Japanner Yuya Oshima.

De nummer een bij de beloften wist zich via de kwalificaties te plaatsen voor de hoofdtabel bij de heren en versloeg de ene na de andere grootheid. Dimitrij Ovtcharov was het eerste slachtoffer van de 21-jarige speler, waarna ook Koki Niwa en Chuang Chih-Yuan telkens in de belle sneuvelden. Uiteindelijk was het Ma Long die de Japanner in de halve finale een halt kon toeroepen, maar ook de uiteindelijke winnaar had daar een zevende set voor nodig. In de finale zette Ma Long zijn landgenoot Xu Xin dan weer makkelijker opzij (4-1). Voor Ma is het reeds zijn twintigste eindzege in de ITTF World Tour en zijn zesde in de Open van China. De 26-jarige Chinees is goed op weg om het absolute record van de Wit-Rus Vladimir Samsonov (26 World Tour-zeges) aan te vallen.

Bij de dames ging de titel naar Zhu Yuling, die onverwacht zonder setverlies de betere was dan eerste reekshoofd Ding Ning. Eerder versloeg ze in haar eigen provincie ook de nummer twee van het tornooi, Liu Shiwen.

Xu Xin en Liu Shiwen wisten hun nederlagen echter goed weg te spoelen in het dubbelspel. Xu Xin was de beste bij de heren aan de zijde van Fan Zhendong, terwijl Liu Shiwen samen met haar landgenote Chen Meng beslag kon leggen op het goud.

Bij de beloften gingen de titels naar de Zuid-Koreaan Jang Woojin – die in de halve finale Oshima in vier sets (3-1) van de titel hield – en de Japanse Hitomi Sato.