Logo

Van 8 tot 12 september landt de ITTF World Tour in kuststad De Haan voor een Challenge tornooi in ons land. Maar liefst 21 spelers uit de top honderd hebben zich ingeschreven voor dit tornooi van derde categorie.

Naast de bijzonder uitgebreide Belgische delegatie (20 heren en 5 dames) valt vooral de deelname op van Zuid-Korea. Bij de heren zijn ze goed voor de helft van de spelers uit de top honderd (tien ingeschrevenen in totaal) met lijstaanvoerder Jung Youngsik (ITTF-17), Lee Sangsu (ITTF-24), Kim Minseok (ITTF-37), Kim Donghyun (ITTF-46) en Cho Eonrae (ITTF-51). Ook de Portugees Tiago Apolonia (ITTF-19), de Rus Alexey Smirnov (geen recente ranking), de Japanners Kenji Matsudaira (ITTF-89) en Kohei Sambe (ITTF-97) en de genaturaliseerde Turk Ahmet Li (ITTF-96) zijn van de partij en zullen ongetwijfeld toptafeltennis laten zien.

Met Seo Hyowon (ITTF-11), Yang Haeun (ITTF-14), Jeo Jihee (ITTF-24) en Choi Hyojoo (ITTF-42) als top vier op de deelnemerslijst lijkt een Zuid-Koreaans podium bijna een zekerheid. De Singaporezen Lin Ye (ITTF-56), Zeng Jian (ITTF-65) en Zhou Yihan (ITTF-69) zullen er alles aan doen om dat potentiële monopolie te doorbreken, samen met de Roemeense Bernadette Szocs (ITTF-61), de Portugese Shao Jieni (ITTF-82), de Russische Yana Noskova (ITTF-92) en de Japanse Shiho Matsudaira (ITTF-100).

De Belgische hoop ligt op de schouders van Jean-Michel Saive (ITTF-125, #15) en Cedric Nuytinck (ITTF-154, #16) die beiden vermoedelijk rechtstreeks geplaatst zullen zijn voor het hoofdtornooi. Bij de dames is Lisa Lung (ITTF-245, #29) de hoogst geplaatste landgenote op de deelnemerslijst.

Naast het enkelspel bij de senioren, kan je in De Haan ook genieten van wedstrijden in het dubbelspel en het enkelspel bij de beloften.