Logo

De Zuid-Koreaan Kim Donghyun heeft de Open van Bulgarije op zijn naam gezet. Bij de dames ging de Japanse Kasumi Ishikawa met de hoogste eer lopen.

Reeds voor de finale was het al zeker dat er een nieuwe naam aan de erelijst van winnaars in de World Tour zou toegevoegd worden. Zowel de Japanner Kenta Matsudaira als de Zuid-Koreaan Kim Donghyun stonden nog nooit op het hoogste schavot in deze competitie. Het was de nummer vier van het toernooi, Kim, die de nummer drie in zeven sets aftroefde. Eerder was de Zuid-Koreaan ook al de sterkste bij de beloften én het dubbelspel (aan de zijde van Cho Eonrae) waardoor hij een zowaar een hattrick neerzette.

Bij de dames werd de logica wel gevolgd met een zege van Kasumi Ishikawa, die zo haar tweede titel veroverde na een zege op Ai Fukuhara, een herhaling van de finale eerder dit jaar in de Filippijnen toen Ishikawa haar eerste titel veroverde. Jeon Jihee en Yang Haeun zorgden voor een vierde gouden medaille voor Zuid-Korea met winst in het dubbelspel, terwijl Choi Hyojoo - eveneens uit Zuid-Korea - de beloftentitel bij de meisjes veroverde.