Logo

België sluit haar eigen open toernooi in het kader van de ITTF World Tour af met twee bronzen medailles. Florent Lambiet en het duo Lung/Loyen konden hun halve finales niet winnend afsluiten.

Lambiet (foto) leverde goed weerstand tegen de Hongaar Nandor Ecseki, maar kon niet beletten dat zijn tegenstander een 1-2 voorsprong in sets nam. In de vierde set brak de veer bij Lambiet (-8, -11 9, -3), waardoor hij tevreden moest zijn met brons. Ecseki moest in de finale bij de beloften zijn meerdere erkennen in de Japanner Kohei Sambe, de titelfavoriet in De Haan.

Lisa Lung en Eline Loyen wisten zich knap voor de halve finales van het dubbelspel bij de vrouwen te plaatsen. Het Servisch/Roemeense duo Erdeljia/Szocs bleek als tweede reekshoofd net een klein beetje te sterk voor het Limubrgse duo, dat pas in de belle boog (-9, -7, 11, 8, -8). Het Singaporese duo Lin/Zhou won de finale.

De hoofdvogel van de competitie (heren enkel) werd afgeschoten door Nima Alamiyan uit Iran, de speler die Cedric Nuytinck in de derde ronde uitschakelde. Hij versloeg in de finale de Hongaar Hunor Szocs. Bij de dames ging de titel naar de Zuid-Koreaanse Seo Hyowon, die zo de vroege uitschakeling van haar mannelijke collega's een beetje recht kon zetten. Ze versloeg het eerste reekshoofd Feng Tianwei in de finale.

De resterende gouden medailles leverden geen nieuwe namen op: in het dubbel bij de heren sloeg Nima Alamiyan een dubbelslag aan de zijde van zijn broer Noshad, terwijl Zhou Yihan bij de meisjes U21 in de finale de maat nam van haar dubbelcollega uit Singapore Lin Ye.