Logo

Vier Belgen hebben de reis naar Polen gemaakt om deel te nemen aan de voorlaatste manche van de ITTF World Tour. Drie er van hebben nog zicht op een plaats op de hoofdtabel, maar voor Cedric Nuytinck zit het tornooi er na een wedstrijd al op.

Nuytinck had de pech om een poule met Jiri Vlabrik terecht te komen, een Tsjechische speler die enkele jaren geleden nog bivakkeerde ronde plaats 120 op de wereldranglijst. Na een 4-2 winst op onze landgenoot, versloeg hij ook groepsfavoriet Bai He zonder setverlies. Aangezien enkel de eerste van de kwalificatiepoule doorstoot naar de volgende fase, is het reeds over-and-out voor de Oost-Vlaming en Bai.

Robin Devos, Lauric Jean en Martin Allegro wisten hun openingswedstrijd in Warshau wel te winnen en maken hierdoor nog steeds aanspraak om door te stoten. Dan moeten ze wel winnen van hun respectievelijke groepsfavorieten, wat gezien het bijzonder sterke deelnemersveld niet eenvoudig zal zijn. Bovendien is groepswinst slechts voor elf spelers (waaronder ook Allegro in groep 5) voldoende om de hoofdtabel rechtstreeks te bereiken, de resterende 42 moeten nog een extra voorronde afhaspelen.

 

Allegro en Devos zijn ook bij de beloften nog steeds op koers voor de hoofdtabel na winst tegen de nummer drie van hun poule. Een zege in hun tweede groepsduel is voor groepsfavoriet Devos (poule 7) voldoende om zich bij de laatste 32 te plaatsen. Allegro zal bij groepswinst moeten aantreden in een extra kwalificatiewedstrijd.

Morgen wacht het kwartet ook een eerste wedstrijd in de voorrondes van het dubbelspel.