Logo

Martin Allegro heeft zich net niet kunnen plaatsen voor de voorrondes van de hoofdtabel bij de beloften tijdens de Open van Polen in Warshau.

De talentvolle Waal wist een 2-1 voorsprong uit te bouwen op Vitor Ishiy, maar de Braziliaan sloeg in de vierde set genadeloos toe (1-11). Allegro probeerde nog in de belle, maar moest uiteindelijk met 2-3 zijn meerdere erkennen in Ishiy. Robin Devos wist zijn groep wel te winnen is daardoor rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel, waar hij het deze morgen opneemt tegen WU Zhikang, een genaturaliseerde Singaporees.

Cedric Nuytinck wist zijn verrassende openingsnederlaag tegen Vrablik in de kwalificaties bij de heren recht te zetten door groepsfavoriet Bai He te verslaan. De zege op de Slovaak is een nieuwe performance op Nuytinck, die zich zo een weg naar boven blijft banen op de wereldranglijst. Helaas was Nuytinck reeds eerder al uitgeschakeld voor een plaats op de hoofdtabel. Devos, Lauric Jean en Allegro konden niet winnen van hun respectievelijke reekshoofden en zijn eveneens uitgeschakeld.

Ook in het dubbelspel zijn de Belgische deelnemers uitgeschakeld. Het duo Nuytinck/Devos ging ietwat onverwacht in de tweede voorronde onderuit tegen het gelegenheidsduo Aguirre (Paraguay) en Duranspahic (Bosnië-Herzegovina). De uitschakeling van Lauric Jean en Martin Allegro door de Fransmannen Flore en Lebesson in dezelfde ronde is dan weer minder verrassend.