Logo

Fan Zhendong heeft zondag de Open van Polen op zijn naam gezet. De nummer vier in Warshau kreeg echter een onverwachte tegenstander tegenover zich in de finale.

Titelfavoriet Ma Long trok zich in de tweede ronde van het toernooi terug omwille van een nekblessure, waardoor de eerste helft van de tabel plots werd onthoofd. De Oostenrijker Stefan Fegerl maakte gebruik van die leemte om zich te plaatsen voor de halve finales, waarin hij het opnam tegen Zhang Jike. Een wonder geschiedde, want de underdog won in zes sets van de regerende Olympische kampioen.

Fan Zhendong langs zijn kant, kreeg met Xu Xin een logische tegenstander in zijn halve finale. De uitslag is iets minder logisch, maar het Chinese talent overwon zijn ervaren landgenoot in zes sets. In de finale startte hij verschroeiend en gaf Fegerl slechts een punt in de eerste set, maar uiteindelijk wist de Oostenrijker toch een belle af te dwingen. Daarin bleef Fan Zhendong hem met 11-7 uiteindelijk toch de baas, waardoor de Chinees zijn Poolse titel wist te verlengen.

Een tweede vroege opgave in het tornooi was overigens die van Dimitrij Ovtcharov. Hij gaf in de derde ronde forfait tegen Zhang Jike met een enkelblessure.

 

Ook bij de dames was er een schok van formaat. De lokale para-atlete Natalia Partyka liet nog eens van zich horen en schakelde in de eerste ronde de Japanse Kasumi Ishikawa uit. In de finale stonden niettemin toch de verwachtte namen met de Chinese speelsters Liu Shiwen en Ding Ning. Helaas voor het publiek, gooide ook hier een blessure roet in het eten. Ding Ning moest in de tweede set opgeven.