Logo

De eerste dag van de Open van Zweden was bijzonder succesvol voor onze landgenoten. Er viel bij de heren geen enkele verliespartij te noteren.

Er zijn bijzonder veel spelers aanwezig in Zweden, waardoor er geen tijd is om een poulevorm te organiseren in Stockholm. Dat betekent dat iedereen meteen met het mes op de keel speelt: verliezen betekent het einde van het toernooi.

Cédric Nuytinck is de enige speler die als favoriet aan zijn wedstrijd begon en die rol ook wist waar te maken met een zege tegen de Chileen Juan Lamadrid. Robin Devos, Lauric Jean en Martin Allegro kregen een sterkere tegenstander tegenover zich, maar konden niettemin zegevieren.

Devos (foto) wist een 10-8 voorsprong op Emannuel Lebesson in de eerste niet te verzilveren, maar kreeg wel steeds meer grip op het spel van de Franse top-100 speler. "Ik heb het gevoel dat ik gedurende de hele wedstrijd een goed niveau haalde. Ik had een goed balgevoel en ondervond ook geen problemen met de services", aldus de Mallenaar die zich zo knap plaatst voor de tweede voorronde.

Ook Lauric Jean wist in vijf sets een zuiderbuur te verschalken: de 42-jarige Christophe Legout. Coach Martin Bratanov was heel tevreden over zijn poulain: "Lauric toonde een positieve vechtersmentaliteit. Bij een 2-0 en 10-7 voorsprong verloor hij alsnog de derde set. Dat had een keerpunt in de wedstrijd kunnen zijn. Lauric bleef zich echter inzetten en haalde een constant hoog niveau, iets wat hem in het verleden niet altijd lukte. Een hele mooie vooruitgang, waarbij de zege tegen Legout hem een boost kan geven in zijn zelfvertrouwen."

Martin Allegro tenslotte boekte ook een bijzonder mooie overwinning tegen Lee Chia-Sheng, de nummer 155 van de wereld. De Waal kwam vandaag ook bij de beloften reeds in actie. Ook hier noopte de grote interesse in het toernooi de organisatie om voorrondes in te lassen in plaats van een poulefase. Martin overleefde de eerste voorronde logisch met een zege op de lokale speler Anders Eriksson en wist in de tweede ronde ook een belle af te dwingen tegen de vierde hoogst geklasseerde speler in deze fase van de competitie. Helaas zette de Kroaat Tomislav Pulcar in de belle een tandje bij waardoor Allegro geen enkele aanspraak kon maken op een tweede stuntzege. Robin Devos speelt morgen pas zijn eerste wedstrijd in de reeks U21.