Logo

Cedric Nuytinck en Robin Devos hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van het dubbelspel tijdens de Open van Hongarije.

Het Belgische duo was reeds rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel en maakte daarin haar favorietenrol tegen het lokale kwalificatieduo Burckner/Nagy waar dankzij een vlotte 3-0 overwinning. Zaterdag strijden ze om de medailles tegen de Japanners Kizukuri en Matsuyama, een ander kwalificatieduo dat er in slaagde het eerste reekshoofd uit te schakelen. Lauric Jean en Martin Allegro wisten de derde en beslissende kwalificatieronde te bereiken, maar sneuvelden bij 10-12 in de belle tegen een Italiaans duo. Eline Loyen en Lisa Lung overleefden de eerste kwalificatieronde niet.

In het enkelspel moesten Cedric en Robin de wet van de sterkste ondergaan. Beide kwalificatiespelers dolven het onderspit in de eerste ronde tegen respectievelijk Chiang Hung-Chieh (0-4) en Tomas Konecny (1-4). Ook bij de beloften konden de Belgische deelnemers zich niet plaatsen voor de tweede ronde. Martin Allegro kwam niet verder dan setwinst tegen lokaal talent Bence Majoros, terwijl Lisa Lung ook met 1-3 verloor van de Egyptische Yousra Helmy.