Logo

Cedric Nuytinck en Robin Devos hebben zich samen geplaatst voor de halve finales van het heren dubbelspel tijdens de Open van Hongarije in Budapest.

De Oost-Vlaming en Antwerpenaar kregen het vrij onbekende Japanse duo Kizukuri (160) en Matsuyama (376) tegenover zich, een kwalificatieduo dat weliswaar het Zuid-Koreaanse eerste reekshoofd Kim Minseok / Lim Jonghoon uitschakelde. De Japanners denderden op hun elan verder en wisten ook de eerste twee sets (7-11, 8-11) tegen Nuytinck en Devos (#7 in Budapest) winnend af te sluiten. Reeds in de tweede set kregen onze landgenoten meer greep op het spel van hun uitdagers, een greep die ze niet meer loslieten in de drie volgende sets (11-8, 12-10, 11-8).

Met deze zege plaatsen Cedric en Robin zich voor de halve finales. Daarin nemen ze het op tegen het Russische duo Liventsov / Paikov (#4). Mikhail Paikov is overigens geen onbekende voor Robin Devos, want samen met de Rus probeert hij Ostroda in de Poolse Superliga te houden. Met hun halve finale zijn de Belgen wel reeds zeker van een bronzen medaille.