Logo

Robin Devos wist zich tijdens de Open van Duitsland bijzonder goed te manifesteren. De Antwerpenaar wist door te stoten tot de vierde kwalificatieronde.

De Open van Duitsland is een toernooi van 1ste categorie (Super Series) waardoor de kwalificatierondes zich niet in poulevorm afspeelden, maar meteen met rechtstreekse uitschakeling. Het is bijgevolg bijzonder moeilijk om ver door te stoten voor spelers buiten de top 100. Dat was dus buiten Robin Devos gerekend, die als nummer 176 van de wereld tot twee maal toe een speler die ver boven hem stond kon uitschakelen. In de tweede ronde kreeg hij de Roemeen Adrian Crisan (ITTF-86) als eerste tegenstander voor de kiezen. In een dramatisch duel kon de Mallenaar in Poolse loondienst knap een 2-0 voorsprong uitbouwen, die echter teniet ging na drie setwinsten van de Roemeen. De zesde set werd pas bij 11-9 beslist in het voordeel van Robin. De belle zelfs pas bij 15-13: een prachtige stuntzege. Toch wist Devos er nog een schepje bovenop te doen in de derde ronde tegen de Zweed Mattias Karlsson (ITTF-45). Robin wist in vier van de vijf sets het meeste punten te sprokkelen en zo een nog grotere performance te boeken. De hoofdtabel was uiteindelijk te hoog gegrepen: de Kroaat Andreij Gacina overwon onze landgenoot in vier sets.

Cedric Nuytinck en Florent Lambiet wisten beiden de tweede ronde te bereiken, maar stootten daarin op te sterke tegenstanders met Li Ping (Qatar) en Chen Weixing (Oostenrijk). Eerder waren ze wel logisch de betere van de Algerijn Sami Kherouf en de Wit-Rus Kyril Barabnov. Julien Indeherberg, Lauric Jean en Martin Allegro strandden in de eerste kwalificatieronde.

 

Lambiet en Allegro traden vandaag ook aan bij de beloften, maar konden daar geen potten breken tegen hoger geklasseerde spelers als Mizuki Oikawa en Joao Geralod. Morgen staan Nuytinck en Devos wel nog samen in het dubbelspel. Ze treden meteen aan in de 1/8ste finales.