Logo

Cedric Nuytinck en Robin Devos hebben een zilveren medaille veroverd in het dubbelspel tijdens de Open van Hongarije.

Het Belgische duo, de nummers zeven op de plaatsingslijst, wisten zich in de halve finale na een 8-11 verliesbeurt in de eerste set al bij al vlot te plaatsen voor de finale tegen het Taïwanese duo Chuang Chih-Yuan en Huang Sheng-Sheng, die geen bal hoefden te raken in hun halve finale tegen hun landgenoten Chen en Chiang.

De nummers twee van het toernooi lieten weinig aan het toeval over en wonnen de eerste twee sets vrij ruim met 11-7 en 11-2. De Vlamingen sloegen echter hard terug in de derde set (2-11), maar konden nadien niet beletten dat Chuang/Huang in de vierde uitliepen tot een mogelijks beslissende 2-9 voorsprong. Cedric en Robin konden hun rug rechtten en kwamen terug tot 7-9, maar twee punten later konden de Taïwanezen toch hun eerste zege in het dubbelspel vieren.

Ook individueel kon Chuang Chih-Yuan zegevieren. Hij versloeg in de allereerste volledig Taïwanese finale zijn landgenoot Chen Chien-An. Bij de dames ging Tie Yana uit Hong Kong met de titel lopen na een nipte zege in de belle op de Zuid-Koreaanse Yang Haeun. De Zuid-Koreaanse kon wel zegevieren in het dubbelspel aan de zijde van Jeo Jihee. In een nieuwe belle moesten Tie Yana en Jiang Huajun voor de bijl. De Zuid-Koreaan Lim Jonghoon en de Japanse Miyu Kato zegevierden bij de beloften.