Logo

Ma Long heeft in Berlijn een nieuwe titel aan zijn lang palmares toegevoegd. Bij de dames ging de Chinese verdedigster Wu Yang met de hoogste eer lopen.

De Chinese nummer een van de wereld versloeg in de finale van de Open van Duitsland veteraan Vladimir Samsonov, die eerder thuisspelers Timo Boll én Dimitrij Ovtcharov de loef afstak. Met deze nieuwe zege, zijn 21ste in de World Tour én 4 eindzeges in de Grand Finals, steekt Ma Long zijn beroemde landgenoot Wang Lizin (21+3) naar de troon. Er is slechts een speler die tot op heden beter heeft gedaan, zijn tegenstander in Berlijn Samsonov (26+1).

Ook bij de dames was er geen volledige Chinese finale te zien. Verdedigster Wu Yang (#5) nam het in de finale op tegen de Japanse Kazumi Ishikawa (#2). Het solide spel van Wu bezorgde haar in vijf sets een eerste titel op het hoogste niveau, nadat ze eerder wel al het WK Junioren won in 2009. Het setverlies in de finale was overigens pas het tweede in het volledige toernooi.

In het dubbelspel gingen de titels naar het Japanse herenduo Morizono/Oshima en het Zuid-Koreaanse dameskoppel Jeon/Hang, die overigens een tweede opeenvolgende succes boekten na hun zege in de Open van Hongarije.

Naast het herendubbelspel was Japan ook succesvol bij de beloftes met eindzeges voor titelfavoriet Yuto Muramatsu en een meer verrassende gouden medaille voor zijn landgenote Yui Hamamoto.