Logo

Cedric Nuytinck heeft zich tijdens de Open van Koeweit geplaatst voor de hoofdtabel bij de heren. Robin Devos grijpt op een haar naast zo'n ticket. Beide Belgen begonnen als underdog in hun wedstrijd en hielden lang zicht op een plek bij de beste 32 van het toernooi.

Nuytinck speelde voor het eerst tegen de Rus Kirill Skachkov en begon zonder zenuwen aan de wedstrijd. De sleutel zat in de service/ontvangst en daarin bleek de Oost-Vlaming de sterkste te zijn. "Ik had geen zenuwen voor het begin van de wedstrijd en had geen schrik. Ik voelde op geen enkel moment druk en had het gevoel dat ik gedurende het grootste gedeelte van de wedstrijd mijn spel kon spelen", vertelt Cedric aan de ITTF. "Ik wist dat hij heel goed serveerde, maar dat ik de overhand kon krijgen als ik dat deel van zijn spel kon neutraliseren." En zo geschiedde: in vier nipte sets (9, 11, 10, 10) trok Nuytinck aan het langste eind.

Robin Devos kreeg met de genaturaliseerde Singaporees Li Hu ook een stevige tegenstander, maar behield steeds kansen op een stuntzege. De Mallenaar kon een 0-2 en 1-3 voorsprong in sets echter net niet verzilveren (6, 8, -5, 4, -8, -5, -10) en grijpt zo net naast dat felbegeerde ticket voor de hoofdtabel.

 

Cedric kent ondertussen zijn volgende tegenstander. Morgenavond om 19u15 lokale tijd wacht hem een snedig duel tegen de Zuid-Koreaan Jung Youngsik (ITTF-14). Mocht hij opnieuw slagen in een stunt wacht in de 1/8ste finale normaal gezien de Chinees Fan Zhendong, de nummer twee van de wereld, tenzij de Sloveen Bojan Tokic (een voormalig teamgenoot van Nuytinck bij Saarbrücken) daar een stokje voor zou steken.