Logo

Cedric Nuytinck en Robin Devos hebben hun openingswedstrijd tijdens de kwalificaties van de Open van Koeweit winnend afgesloten.

Het Vlaamse duo wil haar kansen op een allereerste deelname aan de Olympische Spelen ten volle verdedigen en zag zich genoodzaakt in Koeweit aan te treden en de Belgische Kampioenschappen van het komende weekend links te laten liggen. Een eerste klip, de eerste kwalificatieronde tegen lager geklasseerde spelers, werd alvast vrij vlot genomen. Robin Devos won met 4-0 van de Saoedi Abdulaziz Bu Shulaybi, terwijl Cedric Nuytinck (foto) iets meer tegenstand kreeg van de Egyptenaar Mohamed Shouman (4-1).

Op dag twee krijgen de de Vlaamse spelers een heel ander kaliber speler tegenover zich. Nuytinck [ITTF-112] maakt zich op voor een duel met de Rus Kirill Skachkov [ITTF-101, vorige maand nog 64], terwijl Devos [ITTF-109] de Singaporees Li Hu [ITTF-67] tegenover zich krijgt. Beide spelers hebben de afgelopen tijd echter wel aangetoond niet meer kansloos te zijn tegen tophonderdspelers. Een unieke kans dus om zelf door te stoten tot dat kleine kransje spelers en de kansen op een deelname aan de Olympische Spelen van Rio 2016 verder te verhogen.