Logo

De Open van Kroatië, een toernooi van derde categorie in het kader van de ITTF Pro Tour, heeft al een eerste Belgische succes opgeleverd. Lauric Jean en Martin Allegro hebben zich geplaatst voor de hoofdtabel in het dubbelspel.

De toekomstige ploeggenoten bij Indeland Jülich wisten zich doorheen twee kwalificatiewedstrijden te knokken, nadat ze in de eerste ronde waren vrijgesteld. In de 1/8ste finales wacht het Duitse duo Ruwen Filus en Ricardo Walther. Het duo Indeherberg/Swartenbrouckx overleefde de eerste ronde niet.

Minder goed nieuws voor Lauric Jean komt er uit het enkelspel. Na zijn nederlaag tegen de Rus Ilya Zhidkov is hij nu reeds uitgeschakeld in zijn kwalificatiepoule want enkel de winnaar stoot door. Gaetan Swartenbroeckx wist zijn duel tegen Teodor Alexandrov in de belle winnend af te sluiten, maar stootte nadien op een veel te sterke Jon Persson. Op basis van onderlinge resultaten kan Gaetan geen groepswinnaar meer worden. De andere Belgen (Indeherberg en Allegro) hebben hun lot in eigen handen. Bij winst vanavond in hun tweede groepsduel plaatsen ze zich minstens voor een laatste kwalificatiewedstrijd of zijn ze reeds zeker van plaatsing bij de beste 64 in Zagreb.