Logo

Martin Allegro wist zich als enige landgenoot door de kwalificatiepoules van de Open van Kroatië te knokken. In een beslissend kwalificatieduel had hij even zicht op een plek bij de beste 64 van het toernooi in Zagreb, maar uiteindelijk sneuvelde hij kort voor de meet.

De jonge Waal was de enige speler die zijn beide kwalificatiewedstrijden winnend kon afsluiten. Daarbij boekte hij een mooie performance tegen de Zweed Viktor Brodd, die hij in vijf sets (4-1) versloeg. Eerder won Allegro ook al van de Kroaat Dominik Zeljko. In een laatste kwalificatieduel wist hij een 2-1 voorsprong uit te bouwen tegen de Japanner Asuka Sakai, maar die gaf nadien geen set meer prijs.

Julien Indeherberg – die recent nog kampte met nieuwe pijn in zijn heup – wist niet te stunten in zijn kwalificatiegroep. Lauric Jean kon zijn rol als groepsfavoriet dan weer niet waarmaken tegen de Rus Zhidkov. Gaetan Swartenbrouckx tenslotte boekte een mooie overwinning op de Bulgaar Alexandrov, maar de Zweed Jon Persson was logischerwijs een maat te groot.

 

Vandaag komt Allegro wel nog in actie in het dubbelspel, nadat hij zich aan de zijde van Lauric Jean knap wist te plaatsen voor de hoofdtabel. Bij de beloften is de nieuwe speler van Indeland Jülich (Duitse 2de Bundesliga) rechtstreeks geplaatst bij de laatste 64.